Július 17-21. között a vevőszolgálat és csomagküldés szünetel! Köszönöm a türelmet.

Következő Lanarte/Vervaco rendelés nyár végén lesz így szeptember körülre várható, hogy megérkezzenek a rendelt készletek!

Kérdése van? Hívjon minket! +36705392489

Termékleírások

Dimensions keresztszemes leírás:

Anyag:

Az anyag foszlását elkerülendő szegjük be az aidát.

Határozza meg az anyag közepét az aida négybehajtásval, majd egy darab fonallal jelölje be.

Ez lesz a kezdőpont.

Tegye az anyagot rámára, hogy az öltések egyenletesek legyenek.

Ha kerek rámán varr és hosszabb ideig nem dolgozik a kézimunkán,

vegye le a rámáról, hogy ne hagyjon a keret nyomot.

Tű és fonal:

Két féle tűt talál a csomagban.(Nem minden szettben található két féle tű) A kisebb lukú tűt használja szegésre és lapos öltésekhez.

A nagyobb lukú tűt használja minden más hímzésre.

Válassza szét a fonalakat szálanként vagy 2 szálanként. 

Fűzze a megfelelő színű és mennyiségű fonalat a tűbe. 

Hagyjon a tű másik oldalán néhány cm hosszúságot. Ez lesz az a rész melyet majd az anyag alján levarr/elvarr.

Öltsön néhányat, közben az alsó szálat fogja le és figyelje, hogy az öltés átfogja-e az anyag hátulján a fonalat. 

Amikor végzett egy bizonyos résszel és szeretne elvarrni a fonalat, az anyag hátoldalán húzza át a fonalat az öltések alatt majd vágja el a fonalat. Ezzel elkerülhetjük a csomókészítést.

Öltések:

 1. Szortírozzuk a fonalakat színenként:

Hogy egyszerűbb legyen a munkánk a szettben külön kötegekben vannak a fonalak. (Nem minden szettben) Érdemes előbb az egyik kötegben levőkkel elkezdeni a munkát, beazonosítani a színeket majd kötegről-kötegre haladni. (Néhány szettben színkártya is található melybe érdemes befűzni egy-egy szálat a megfelelő színből, hogy egyszerűbb legyen a későbbi színbeazonosítás)

Vágja ketté a szálat, hogy ne legyen olyan hosszú és ne csomósodjon.

 1. Színek és jelek beazonosítsa:

A mintaíven minden öltést egy kis jel mutat. A jelhez a mintaív szélén megtalálja a hozzáillő színt, fonal színszámát és hogy hány szál fonal tartozik ahhoz a színhez.

Ha valahol üres kockát találunk a mintán oda ne öltsön.

 1. Az első öltések:

Kövesse a lap szélén a nyilakat és ahol középen találkoznak, az lesz az a hely ahol bejelölte az anyagot korábban, tehát ez a közepe az anyagnak/mintának. Keresse meg a legközelebbi kockát és hozzá tartozó ábrát-fonalat ehhez a ponthoz.

 1. Keresztöltés:

Kezdjük el az öltéseket (keresztöltés vagy félöltés) és haladjunk bármelyik irányban. Néhány öltéshez több színű fonalat kell összefogni, hogy szebb legyen az összhatás.

 1. Kontúrozás:

Haladjunk a színkulcs sorrendjében (Deatils). Néhány résznél nem feltétlenül szükséges pontosan a lukba ölteni. Pl. részletesebb résznél– arc.


 Luca-S keresztszemes:

Elkészítési útmutató: Keresztszemes

Keresse meg az anyag középpontját úgy, hogy 4 felé hajtja az anyagot. Egyeztesse az anyag középpontját a leszámolható minta középpontjával. Feszítse rámára az anyagot (opcionális). Vízszintes irányban haladjon az anyagon. 2 vagy 3 szállal kell varrni a mintát attól függően, hogy hányas az aida anyag. 14 ct = 3 szál, 16 ct – 18 ct = 2 szál. Az anyag luk méretét (count vagy ct) a csomagolás elején/hátulján láthatja.

Az alsó öltést mindig bal oldalról jobb oldalra felfelé öltse, a takaróöltés jobbról balra felfelé öltse. (ábra 2-3)

Ne csomóval varrja el az öltéseket, hanem az anyag hátoldalán az öltések alatt húzza át a fonalat. (ábra 4)

Miután kivarrta a képet langyos vízben áztassa 2-3 percig az anyagot, majd szárítsa meg egyenletes felületen.


Luca-S gobelin:

Elkészítési útmutató: gobelin,

A gobelin képet 2 szállal kell varrni. A mintát minden egyes kocka egy öltést jelöl. Mindig ugyan abba az irányba öltsünk, Pl: /////.  (ábra 1)

Az anyag szélétől legalább 3 cm távolságra kezdjünk varrni.

Ne csomóval varrja el az öltéseket, hanem az anyag hátoldalán az öltések alatt húzza át a fonalat.

Tisztítás: A kész kézimunka mosható mosógépben 90 fokon vagy kézzel langyos vízben (inkább ajánlott). Hideg vízben nem mosható! Óvatosan mártogassuk és nyomkodjuk a kézimunkát langyos vízben majd fehér törölközőbe csavarjuk bele vagy terítsük az asztalra megszáradni. Vasalhatjuk is, de csak a hátoldalon, esetleg egy vékony anyagot tegyünk a vasaló és a kézimunka közé.


Riolis keresztszemes, gyapjú/akril fonallal:

- Először keresse meg az anyag közepét majd a mellékelt leszámolható rajz közepét. (S)

- A leszámolható minta színei (T1, S) nem teljesen egyeznek meg a fonal színeivel, a színek azért lettek így kiválasztva, hogy jobban olvasható legyen a minta. 

- Minden szettben található leírás, hogy hány szállal varrjuk ki:

- with 1-strand cross-stitches – 1 szállal

- with 2-strand cross-stitches – 2 szállal

- with 3-strand cross-stitches – 3 szállal

- Munkánk akkor lesz egyenletesen szép ha mindig egy irányban haladunk elűször majd a fedőöltéseket készítjük el. (T2)

- Javasoljuk a ráma használatát.

- Kerüljük el a csomókészítést. Kezdésnél fogjuk le a fonalat újjunkkal majd legalább 3 öltéssel szorítsuk le. (T3)

- Amikor befejeztük a képet vasaljuk ki az anyagot a hátoldalán.


RTO keresztszemes:

Előkészületek a munkához:

 

Győződjön meg róla, hogy készletében minden megtalálható, ami a hímzési munkához szükséges. A munkálatok megkezdése előtt a rojtosodás elkerülésére szegje be a vászon / szövet széleit. A munka kezdő lépései: jelölje meg a hímzővászon egy darabjának közepét és onnan kezdje a számolást. Fontos, hogy a már elkészült munka a hímzővászon darabjának közepén helyezkedjen el, a szélek menti üres sávok pedig azonos szélességűek legyenek. A hímzővászon darabján az ábra szerinti keresztszemes hímzést készítsen. Munkavégzéshez használja az ábra jelmagyarázatában feltüntetett mennyiségű osztott hímzőfonalat. A munka megkezdése előtt párosítsa az osztott hímzőfonal színeit az ábrán szereplő szimbólumokkal (az ábrán szereplő színszámok megegyeznek a kártyán szereplő cérnaszámokkal, vagy használja az ábrán feltüntetett színleírást). Keresztöltések esetén kezdje az alsó öltésekkel, mégpedig vízszintesen vagy függőlegesen. Ezután következhetnek a felső öltések ellenkező irányba haladva. Az összes keresztöltés és félkeresztöltés készre varrása után varrja meg a szegélyöltéseket, francia csomókat vagy bármely más, az Ön készletében felajánlott öltést.

FIGYELEM! A „félkeresztöltések” dőlésszögének meg kell egyeznie a "kereszt" felső öltéseinek dőlésszögével!

Ügyeljen arra, hogy az öltések ne legyenek se túl lazák, se túl szorosak, és hogy ugyanabba az irányba dőljenek.

A helytelen szálfeszességet az alsó öltéseken javítsa ki.

Ne készítsen hosszú szálkinyúlásokat (legfeljebb három keresztet) a vászon kifordított oldaláról, mivel azok az elülső oldalról láthatókká válnak.

Semmi esetre se kössön csomót! Rögzítse a cérnát az utolsó 2-3 öltésben a tű beszúrási pontja közelében. A hímzés hátoldala rendezett kell, hogy legyen, bárminemű csomó és cérnavég nélkül.

Dolgozza meg a kész hímzett anyagot: meleg vízben,lúgmentes szerekkel mossa ki, törölközővel szárítsa meg, majd vasalja ki hátoldalával kezdve puha alátétkendőn teljes száradásig.

Útmutató óraszerkezettel és mutatókkal ellátott készletekhez.

Munka végeztével a hímzést ki kell mosni és ki kell vasalni. A mutatók tengellyel ellátott szerkezetének beillesztéséhez (a pozíció az ábrán jelölve), húzza szét a vászonszálait (vágás nélkül!) árral vagy vastag kötőtűvel. Ezt követűen célszerű a hímzett vásznat kartonra feszíteni, mégpedig ugyanolyan nyílással a mutatóknak! Helyezze be a szerkezetet hátoldalról úgy, hogy a nyilak tengelye elölről látszódjon. A megbízhatóság érdekében az óraszerkezet kétoldalas ragasztószalaggal a hímzés hátoldalra rögzíthető. Az alábbi sorrendben rögzítse a mutatókat a tengelyhez: óra, perc, másodperc Győződjön meg róla, hogy a mutatók rendesen rögzülnek! Helyezze be az elemet, képezzen keretet.

Útmutató nyomtatott háttérrel rendelkező készletekhez.

 

A munka megkezdése előtt hasonlítsa össze a vásznon lévő jelzést az ábra jelzésével (Munka kezdete. Javasolt hímzésirány) és a hímzést innen kezdje. A könnyebb hímzés érdekében a jelzett irányba haladjon.

Útmutató képeslapos készletekhez.

 

Munka végeztével a hímzést ki kell mosni és ki kell vasalni. Varrja fel a dísztárgyakat, amennyiben a készlet tartalmaz ilyet (szatén szalag, dekoratív rózsák stb.) A kész hímzést helyezze a kivágás közepére (lásd a színes címkét), vágja le a felesleges vásznat a széleken és ragassza a hímzést a képeslapok központi részére. Helyezze el a képeslapot arccal lefelé, majd zárja le a hímzés kifordított oldalát a baloldali füllel, majd ragassza fel. A munkavégzéshez használjon PVA ragasztót vagy kétoldalas ragasztószalagot.

Útmutató a készletekhez térhatású szívecskével.

Munka végeztével a hímzést ki kell mosni és ki kell vasalni. Készítsen térhatású szívecskét: a szívecske elülső részéhez használjon vásznat hímzett motívummal.

Fordítsa szembe a második vászondarabbal, fogja össze gombostűkkel, hogy el ne csússzon. Az öltésvonal a vásznon úgy helyezkedjen el, hogy a minta a szabásminta középre kerüljön (lásd színséma), öltse fel a darabokat vagy varrja ki azokat a felvitt vonal mentén 2 cm hosszú nyitott teret meghagyva. Vágjon ki szívecskét a szabásvonal mentén 0,5 cm-es varrásráhagyással (homorú helyeken készítsen bevágásokat a varrás előtt 3 mm-re). Fordítsa ki a kézimunkát elülső oldalára, a varratokat kiegyenesítve. Töltse meg tömőanyaggal (a javasolt töltőanyaggal a termék jól mosható), vaköltéssel szegje be a nyílt részeket. Díszítse a szívecskét csipkével, szalagokkal és gyöngyökkel.

Útmutató a mágneses keretes készletekhez.

Munka végeztével a hímzést ki kell mosni és ki kell vasalni. Vágja le a felesleges vásznat a szélek mentén. Illessze be a hímzést az Ön keretének közepére arccal felfelé (lásd a színes címkét). Díszítse ki a keretet fényes díszfigurákkal kétoldalas ragasztószalag vagy ragasztó segítségével.

Útmutató kis fémkeretes készletekhez.

Munka végeztével a hímzést ki kell mosni és ki kell vasalni. Határozza meg a hímzés határait (vegye alapul a keretben lévő üveg méretét olyan módon, hogy a hímzés az ablak közepére essen) és vágja ki. Helyezze a hímzést a keretbe, zárja le a hátfedelet. A hímzést mind üveggel, mind üveg nélkül is behelyezheti a keretbe.

Útmutató készletekhez térhatású kerettel.

Munka végeztével a hímzést ki kell mosni és ki kell vasalni. Határozza meg a hímzés határait (vegye alapul a címkén feltüntetett méreteket olyan módon, hogy a hímzés középre essen), vágja ki, ragassza fel a kartonra PVA ragasztóval vagy kétoldalas ragasztószalaggal, vágja le a felesleges vásznat a szélek mentén. Ragassza fel a hímzést az egyik üvegdarab közepére, nyomja oda a másikkal és helyezze be a keretbe. Saját tetszése szerint is alakíthatja a kézimunkát. Például, használjon csupán egy üvegdarabot vagy illessze a hímzést a keretbe, a képre üveg nélkül.

Útmutató térhatású figurát tartalmazó készletekhez.

Munka végeztével a hímzést ki kell mosni és ki kell vasalni. Varrja fel a térhatású figurát fehér osztott hímzőfonallal az ábrán feltüntetett helyen.

Útmutató kulcstartóval vagy pohártartóval ellátott készletekhez.

Munka végeztével a hímzést ki kell mosni és ki kell vasalni. A hímzett vászondarabból vágja ki a kulcstartó vagy pohártartó formájának megfelelő formát. Ügyeljen arra, hogy a hímzett kép középen helyezkedjen el. Tegye a hímzést és a színes papírt a kulcstartó, ill pohártartó belsejébe és gondosan simítsa ki, ellenőrizze a fekvés helyességét, zárja le a fedéllel úgy, hogy a kivágás rajta belül legyen. Óvatosan nyomja oda teljes kerületén. A hímzés hátoldalára fényképet vagy bármilyen mást képet helyezhet.


Waste canvas - segédanyag keresztszemes hímzéshez:

A segéd anyag segítségével hímezhetünk nadrágra, pólóra, táskára tehát olyan felületekre ahol az anyagra számolás nem lehetséges mert pl. annyira sűrű szövésű.
Vágja az anyagot mindkét oldalon 1-2 cm-rel nagyobbra, mint a hímzés.Néhány öltéssel rögzítse az anyagot
Hímezzen legalább 2-3 szállal. Csillogós fonalak és a gyöngyök is hímezhetők az anyag segítségével.
Használjon erős tűt.
Amikor elkészült a kézimunkával húzza ki a vászonszálakat egyesével.

Csipesz használata megkönnyíti a szálak eltávolítását.
Végül csak a szöveten hímzett minta marad meg.


Paint by Numbers festűkészlet

Rendezzük el munkaterületünket:

 1. Rámoljunk el mindent az asztalról – semmi ne maradjon, ami elvenné a figyelmünket.
 2. Készítsük magunk elé egy kis tégelyt vízzel, ecsetet, vízszívó anyagot illetve a festéket.
 3. A minta ívet tegye a közelébe (csak nagyobb képeknél) Ha véletlenül elrontaná a színt, ennek segítségével tud javítani.
 4. Címkézze a fel a kis konténereket a megfelelő számokkal. 1-es konténerhez a 2,3,4,5 matrica. 6-os konténerhez 7,8,9,10 matrica stb.

Javaslatok festéshez és színkeveréshez:

Kezdje a számozott részekkel. A betűvel jelzett részeket kevert színnel kell festeni.

 A minta festése:

Először a nagyobb részeket fesse ki, hagyja a kisebbeket a végére. Ha nem látja a számot rendesen, hagyatkozzon a dobozon található képre.

Munka az ecsetekkel:

Kövesse ezt a szabályt: Tartsa az ecseteket tisztán, időnként mossa ki teljesen az ecsetet és szárítsa meg. Ne keverjen színeket az ecsettel. Erre használja a dobozból kivágott kartonlapot. (minden doboz hátulján található egy perforált rész, amit ki tudunk venni) Ez főleg a betűvel ellátott részekre érvényes. (nem minden készletben van betűvel megkülönböztetett rész) Használja a kartondoboz többi részét színkeveréshez. Kövessen a számokat és használja a dobozon található képet is segítségként.

Ha színt kever fontos, hogy csak kis mennyiséggel dolgozzon, annak érdekében, hogy a megfelelő árnyalatot elérje. Ha sikerült kikeverni a megfelelő árnyalatot már lehet nagyobb mennyiséggel dolgozni.

Kérjük vegye figyelembe, hogy a festék gyorsan szárad. Csak annyi festéket keverjen ki amennyit azonnal felhasznál.

Készlet tartalma:

 • Doboz színes képpel
 • Ecset/ek
 • Kartonlap
 • Festék konténerekben
 • Információ a készletről és javaslatok
 • Kapcsolat információk

Néhány készlet tartalmaz fényes lakkot is. Amennyiben ilyet talál a dobozban csak akkor használja ha elkészült a képpel. A lakktól szebb lesz a kép. A lakkot több rétegben kell felvinni. Csak akkor vigye fel a második réteget, ha teljesen megszáradt az első. Minél több réteg lakk kerül a képre annál szebb lesz.

Általános tippek és javaslatok:

Ha a festék túl száraz vízzel hígítható. Adjon néhány csepp vizet hozzá vagy a vizes ecsetet mártsa bele. Mindig kis részekkel haladjon a képen.Kerülje el, hogy fehér részek maradjanak a képen. Kis részleteket apró ecsetvonással fesse. Ne siesse el a munkát!

 Jó munkát kívánunk! 


Az alábbi színek és kifejezések használatosak a keresztszemes leszámolható képek fonal színmintáinál.

White - fehér
Black - fekete
Yellow - sárga
Brown - barna
Blue - kék
Green - zöld
Grey - szürke
Mauve - mályva
Rose - rózsa/rózsaszín
Pink - rózsaszín
Violet - ibolya/lila
Lavender - levendula
Cornflower - búzavirágkék
Gold - arany
Orange - narancs
Sand - homok
Coral - korál vörös
Cream - krém
Old gold - óarany
Terra Cotta - terrakotta
Off white - törtfehér

Light - világos
Very light (Vy Lt) - nagyon világos
Dark (Dk) - sötét
Very dark (Vy Dk) - nagyon sötét
Medium (Md) - közép
Ultra very light (Ul Vy Lt) - nagyon-nagyon világos
Pale - halvány

Kreinik filament (KF) - Kreinik csillogós fonal
X-ST - keresztszemes öltés
1 ply - 1 szálas
2 ply - 2 szálas
Straigh stitch - egyenes öltés
Half stitch - felöltés (gobelin öltés)
Outline stitch  - körvonalas öltés
French knot (FR.K) - Francia csomó